Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 11. / veljača 2015.

INTERVJU IVAN ŠIPIĆ: Centar agropoduzetništva nova nada za Triljane!!

Grad Trilj smješten na jugoistoku Sinjskog polja uz rijeku Cetinu, udaljen svega 40 km od Splita i na granici s Bosnom i Hercegovinom jedan je od najmlađih hrvatskih gradova. Važno je prometno sjecište s velikim potencijalom - prirodnim bogatstvima, zemljom i radnom snagom. Taj se potencijal napokon želi iskoristiti, a ugaslo gospodarstvo i zapuštena polja ponovno oživjeti. Nova nada triljskog kraja projekt je „Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva“, jedan od prvih projekata namijenjen lokalnoj samoupravi kojim su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. O projektu i viziji razvoja ovog kraja govori gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić.

Opširnije...


PROJEKTI: I vi možete Biti Bolji – Be Better!

„Temelj svega su znanje, inovativnost i izvrsnost, a i to se mora potaknuti i naučiti“, misao je vodilja Vladimira Mihajlovića, urednika časopisa Poduzetnik i pokretača projekta Biti Bolji – Be Better za edukaciju i promociju poduzetništva i obrtništva namijenjenog učenicima srednjih škola u Hrvatskoj. Projekt se provodi od 2013. godine diljem Hrvatske, a cilj mu je upravo potaknuti mlade na učenje, stjecanje vještina i znanja, razvoj kreativnih sposobnosti te poticanje pozitivnog odnosa prema poduzetništvu i inovativnim idejama.

Opširnije...


KONFERENCIJE: Rezervirajte 27. veljače za „Crni labud u plavom oceanu“

Tražite li nove poslovne ideje, Liderova konferencija Crni labud u plavom oceanu pravo je mjesto za vas! Ova po mnogočemu jedinstvena gospodarska konferencija održat će se 27. veljače u zagrebačkom Hypo centru, a konferenciji se kao partner pridružila i Udruga inovatora Hrvatske. I na ovogodišnjoj Liderovoj konferenciji Crni labud u plavom oceanu domaći poduzetnici predstavit će svoje poslovne modele kako bi poslužili kao inspiracija onima koji traže nove ideje.

Opširnije...


PRIZNANJA: Vlasnik PIP-a Ivan Bračić odlikovan za gospodarstvo

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića Ivana Bračića, poduzetnika i vlasnika poznate inovativne tvrtke PIP, članice Udruge inovatora Hrvatske. Ovo je odlikovanje Ivanu Bračiću uručeno za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske.

Opširnije...


NATJEČAJI: Dodijeli 99.000 kuna najorginalnijem proizvodu!

Započelo je glasanje za finaliste projekta Moj Zaba Start koje je odabrala stručna komisija za svaki od tri natječaja - Moja prilika za inovativne poduzetničke i start up projekte; Moja zelena zona za zeleno poduzetništvo; Moja kreativna crta za kreativnu industriju s ciljem potpore poduzetničkim idejama koje nude inovativni pristup poslovanju. Do 6. ožujka možete dati svoj glas jednom projektu u svakom od natječaja na internetskoj stranici www.mojzabastart.hr.

Opširnije...


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com