Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 10. / siječanj 2015.

INTERVJU MARKO BUBAŠ: Ulažite u inovacije!

Udruga inovatora Hrvatske s projektima koje provodi jedna je od najvažnijih i najdugovječnijih platformi za informiranje i savjetovanje inovatora i inovativnih poduzetnika i gospodarstvenika u Republici Hrvatskoj. Pored glavne misije, promocije inovacija i njihovih autora, Udruga već godinama nastoji stvoriti pozitivnu klimu za inovativno i inovatorsko djelovanje u Republici Hrvatskoj. O planovima Udruge u 2015. godini, situaciji u inovatorstvu, strategiji poticanja inovacija i drugim temama, govori predsjednik Udruge inovatora Hrvatske gospodin Marko Bubaš.

Opširnije...


DOMAĆI SAJMOVI: Predstavite se na AGRO ARCI u Trilju!

Otvorene su prijave za 8. Agro Arcu, međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se od 8. do 10. svibnja održati u Trilju. Organizatori, Udruga inovatora Hrvatske i Grad Trilj pozivaju inovatore, poljoprivrednike i poduzetnike iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije iz cijele Hrvatske da se prijave za izlaganje. Svi zainteresirani prijaviti se mogu sve do 1. svibnja 2015. godine.

Opširnije...


KOLUMNA ZORANA BARIŠIĆA: O Nobelu i nobelovcima!

Nezamislivo je govoriti o inovacijama, a ne spomenuti Alfreda Nobela i nagradu koju je ustanovio kao najprestižnije priznanje briljantnim pojedincima, zapravo inovatorima i grupama za ostvarenja u disciplinama i to redom, fizici, kemiji, medicini (fiziologiji), književnosti, ekonomiji i doprinosu miru u svijetu. Kao inženjeru, uvijek mi se činilo da su tehničke znanstvene discipline nekako zakinute na račun humanističkih te da je ovaj „sveti gral“ među nagradama ostao nedostupan i nekim drugim, za čovječanstvo itekako zaslužnim, pojedincima.

Opširnije...


ŽENEVSKI SAJAM INOVACIJA: Prijave izlagača do 2. ožujka

Prijavite se za izlaganje na jednom od najprestižnijih svjetskih sajmova inovacija, Ženevskom salonu inovacija koji će se održati od 43. godinu za redom od 15. do 19. travnja ove godine. Sajam je to koji svake godine privlači više od 50 tisuća posjetitelja, od kojih čak 60 posto poslovnih posjetitelja. Organizatori nastupa domaćih inovatora i poduzetnika su Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Predviđeno je predstavljanje do 20 tržišno zanimljivih inovacija. Zainteresirani se mogu prijaviti do 2. ožujka ove godine.

Opširnije...


UDRUGA: Postani članom UIH-a!

Imate ideju ili inovaciju, a ne znate vrijedi li je i kako razviti ili pak zaštiti u zemlji i inozemstvu? Dođite u Udrugu inovatora Hrvatske!
S novom godinom pozivamo i nove inovatore i poduzetnike da nam se priključe i postanu članovima naše udruge.

Opširnije...


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com