(Ne)održavanje Agro Arce 2013?

Fotografije uz članak 2
25.02.2013

(Ne)održavanje Agro Arce 2013?

U prostorijama Gradske organizacije SDP Slatina danas je održana konferencija za medije na temu “Slatinski sajam Agro Arca – međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji”.

Kandidat za gradonačelnika grada Slatine, Slobodan Perić, ovom priliko želio je upoznati javnost sa ovogodišnjim (ne)održavanjem sajma Agro Arca.

Na upit novinara, kako je došao do informacija da se sajam neće održati, Perić je odgovorio: “U kontaktu smo sa Udrugom inovatora Hrvatske, a razgovarali smo na tu temu i sa slatinskim gradonačelnikom. Sajam nije planiran, niti su planirana sredstva u proračunu i prema njihovim riječima sajam se neće održati.”

Ukidanjem ovog sajma, Slatina bi bila izbrisana sa popisa sajamskih gradova Virovitičko-podravske županije, te bi bila jedini grad bez sajamske manifestacije u županiji, upozoravaju iz SDP-a.

“Sajam treba nastaviti održavati, po svaku cijenu. Treba ga profesionalizirati, programski proširivati i obogaćivati novim sadržajima, jer za to ima puno mogućnosti i prostora.” poručio je Slobodan Perić, te izrazio čuđenje “kako gradonačelnik i sadašnje vodstvo Grada nije u stanju to prepoznati, jer radi se o poljoprivrednom sajmu i poljoprivredi, strateški najznačajnijoj grani za svaku zemlju, te o promociji našeg grada.”

Izvor: www.slatina.net

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259