KONČAR, ŠESTAN BUSCH I MATE RIMAC PREDSTAVILI SVOJE INOVACIJE NA ARCA-i

03.10.2013

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici otvorena je 11. međunarodna izložba inovacija na kojoj svoje inovacije predstavlja 15-ak tvrtki.

Izložba inovacija bit će otvorena do subote, a u međuvremenu će suci pregledati prijavljene radove i proglasiti najbolje. Među prijavljenima su i inovacije Končara i Šestan Buscha, a Mate Rimac prijavio je svoj električni bicikl. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je izložbu te je istaknuo važnost inovacija za gospodarski razvoj.

- Inovacije su vrlo važan dio malog i srednjeg poduzetništva te se s njima podiže konkurentnost cjelokupnog gospodarstva. Mi u ministarstvu kroz razne programe potpomažemo inovativnost, a treba istaknuti da će inovatorima kroz europske fondove biti dostupno preko 200 milijuna eura – istaknuo je Maras te je najavio da se nada da će do kraja godine biti donesen zakon o inovativnim područjima koji bi otvorio nove mogućnosti za hrvatske inovatore.

Ministar je istaknuo da inovatori imaju punu podršku njegovog ministarstva te se nada da će ih sljedeće godine biti i više na izložbi. Predsjednik svjetske organizacije inovatora Andras Vedres proglasio je dvoje novih vitezova koji su doprinijeli napretku sa svojim inovacijama. Bernarda Cecelja i Ivan Bračić proglašeni su vitezovima, te je sada 27 hrvatskih vitezova u međunarodnoj svjetskoj organizaciji.

Izvor: Lider, 3. 10. 2013.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259