21.11.2012

Hrvati inovatori osvojili tri zlatne i tri srebrne medalje u Bruxellesu

Hrvatski inovatori osvojili su tri zlatne i tri srebrene medalje na 61. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2012. u Bruxellesu, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske (UIH).
21.11.2012

Bernarda Cecelja je novi vitez inovatorstva bruxelleskog sajma

Tvrtka Bernarda uspješno se predstavila s hrvatskim inovatorima na međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2012. u Bruxellesu.
21.11.2012

Hrvatski inovatori osvojili šest medalja na sajmu u Bruxellesu

Hrvatski inovatori osvojili su tri zlatne i tri srebrne medalje na 61. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2012. u Bruxellesu, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske (UIH).
21.11.2012

Odličan uspjeh: Hrvatski inovatori osvojili tri zlatne i srebrene medalje

UIH ističe kako je Međunarodni ocjenjivački sud veliku pozornost posvetio analizi tehničko-tehnološke razine izloženih hrvatskih inovacija te ih je nagradio temeljem stručne prosudbe s tri zlatne i tri srebrne medalje.
22.02.2008

Intelektualno vlasništvo - nastavna jedinica u 8. razredima osnovnih škola

​ Na 1. simpoziju učitelja tehničke kulture Republike Hrvatske što je održan u Selcu od 8. do 11. siječnja, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske dr. sc. Stanislav Čajavec u ime Hrvatske zajednice tehničke kulture i Udruge inovatora Hrvatske najodgovornijima za organizaciju i provođenje nastave u osmogodišnjim školama iz predmeta tehnička kultura, učiteljima i predstavnicima Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske predložio da se pokuša pronaći mogućnost uvođenja nastavne jedinice pod nazivom "Intelektualno vlasništvo".
25.02.2008

Hrvatska na začelju EU-a po inovacijama

Hrvatska i dalje, na žalost ne popravlja bitno svoj status u Europskim statistikama kad su inovacije u pitanju. I posljednja nas izvješća svrstavaju na samo dno. A uvjereni smo da možemo bolje. Ne govorimo svako toliko o pojedincima, poduzetnicim, pa i tvrtkama koje uspješno grade svoju sadašnjost i budućnost na vlastitim inovacijama. Gdje je "kvaka"?
25.02.2008

Inovativna Europa sve se više približava Japanu i SAD-u

Sudeći prema novom izvješću o inovativnosti, The European Innovation Scorebord 2007 (EIS), Europa se sve više približava Sjedinjenim Državama Amerike i Japanu. Pet članica Europske unije, Danska, Finska, Njemačka, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, pri vrhu su inovativnih zemalja poput SAD-a i Japana. U međuvremenu su i druge članice EU približavaju, a tri nove članice unije,Estonija, Češka i Litva, dostići će europski prosjek inovativnosti unutar sljedećeg desetljeća.
30.04.2008

Sigurnost s rizičnim kapitalom

Mnogim inovatorima najviše smeta ona najvažnija činjenica koja razlikuje rizični kapital od bankovnog kredita - ulaganje vezano uz ulazak u vlasničku strukturu tvrtke.
30.04.2008

Obrazovanje, obuka, učenje, edukacija

Niz uglednih imena iz hrvatskog poslovnog života poprilično je dramatično upozorio na raspravi o inventivnosti održanoj u sklopu prošlotjednih WinDaysa kako smo trenutačno vrlo nisko na svjetskoj ljestvici inovacijskih kapaciteta te, što je još gore, ne činimo ništa posebno da se pomaknemo s tih nezavidnih pozicija.
07.05.2008

Utrka za administrativno sjedište EIT-a

Glavni grad Mađarske Budimpešta, poljski grad Wroclaw, španjolski Sant Cugat del Valles te Bratislava i Beč zajedno kandidirali su se za sjedište Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), ključnog europskog projekta na području inovacija i obrazovanja, koji bi trebao proraditi idućeg siječnja.
08.05.2008

Jeste li za spregu novca i pameti?

Poslovno znanstvenom klubu cilj je povezati gospodarstvenike i znanstvenike kako bi razvilil novi inovativni proizvod i primijenili nove tehnologije. Hrvatska u istraživanje i razvoj ulaže tek 1,2 posto svog bruto domaćeg proizvoda, dok je cilj Lisabonske strategije povećati udio istraživanja i razvoja u BDP-u na tri posto.
Arhiva...

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259