24.11.2013

ZALEPUGIN: 'MOGU SPASITI SVIJET OD IZUMIRANJA PČELA! NAKON 10 GODINA RADA IMAM DOKAZ DA MOJ PATENT DJELUJE'

​Iako je u mirovini već sedamnaest godina, on i dalje neumorno radi. I to na svom vlastitom izumu - zaštitnom blokatoru šetnih zračenja u našoj okolini.
20.11.2013

DAMIR REMENAR IZ ILOKA - VITEZ INOVATORSTVA

​U Bruxellesu je dodijeljeno i 16 posebnih odlikovanja za doprinos razvoju inovatorstva. Među odlikovanima iz cijelog svijeta su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te direktorica Sektora za industriju pri HGK Zoja Crnečki, dok je odlikovanje viteza inovatorstva uručeno najproduktivnijem hrvatskom inovatoru Damiru Remenaru iz Iloka.
18.11.2013

HRVATSKIM INOVATORIMA OSAM MEDALJA U BRUXELLESU

​Hrvatski inovatori osvojili su četiri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju te tri posebna priznanja na prestižnom međunarodnom sajmu inovacija, tehnologija i novih proizvoda Innova održanom u Bruxellesu, priopćila je Udruga inovatora Hrvatske.
11.11.2013

DARUVARČANIN IZUMIO NOVI SUSTAV UZGOJA LJEŠNJAKA, PREDSTAVIT ĆE GA BELGIJANCIMA

Jedan od najvećih hrvatskih proizvođača lješnjaka Daruvarčanin Vlado Moulis sutra će na inovacijskoj misiji u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj pri HGK u uredu Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu belgijskim poduzetnicima i gospodarstvenicima iz zemalja Beneluxa predstaviti svoj posve nov sustav uzgoja sve popularnije poljoprivredne kulture – lijeske, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske.
09.11.2013

MLADI INOVATORI PREZENTIRALI NAGRAĐENE IDEJE

​Prema riječima voditeljice Centra tehničke kulture Osijek Nataše Dorić mladi su inovatori pokazali iznimnu zainteresiranost, kreativnost i želju za radom, a uz nešto talenta, puno truda i stručne mentore nastaju zanimljivi i korisni radovi.
04.11.2013

HRVATSKI INOVATORI OSVOJILI 12 NAGRADA NA SAJMU INOVACIJA U NÜRNBERGU

​Na jučer završenom 65. jubilarnom Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2013 održanom u Nürnbergu hrvatski inovatori osvojili su 12 nagrada i priznanja u konkurenciji 750 inovacija iz čak 32 zemlje.
04.11.2013

HRVATSKI INOVATORI OSVOJILI ČAK 12 NAGRADA U NÜRNBERGU

​Hrvatski inovatori osvojili su 12 nagrada i priznanja u konkurenciji 750 inovacija iz čak 32 zemlje na jučer završenom 65. jubilarnom Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2013 održanom u Nürnbergu.
23.10.2013

'SAJAM IDEJA' - POTAKNUTI SURADNJU ZNANOSTI I GOSPODARSTVA

​Znanost i gospodarstvo su se otuđili i stoga je nužno potaknuti njihovu suradnju koja će iznjedriti zajedničke projekte za podizanje konkurentnosti domaće industrije, poruka je današnjega skupa "Sajam ideja", svojevrsne burze ideja kojoj je cilj popularizirati rad akademske i znanstvene zajednice i poticanje suradnje s gospodarstvenicima.
07.10.2013

TETRIS KACIGA IZ HRVATSKE ŠTITI JEDINA CIJELU GLAVU DO RAMENA

Vojnik ili policajac u samo jednoj minuti može sastaviti ili rasklopiti kacigu i staviti je na glavu ili u torbu. Do sada u svijetu nije postojao ovakav proizvod, a napravili su je u hrvatskoj tvrtki Šestan-Busch. Na Međunarodnoj izložbi inovacija Arca u Zagrebu osvojila je glavnu nagradu.
06.10.2013

HRVATSKI PROIZVOD: POGLEDAJTE NAJBOLJU SVJETSKU VOJNU INOVACIJU

​Nakon tri dana održavanja, jučer su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim hrvatskim i inozemnim inovatorima. Najznačajnija nagrada izložbe, Grand Prix pripao je jedinstvenoj inovaciji na tržištu – modularnoj hrvatskoj kacigi tvrtke Šestan - Busch. 
04.10.2013

MLADI INOVATORI NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI INOVACIJA ARCA

​Tri mlada hrvatska inovatora predstavit će svoje radove na 11. Međunarodnoj izložbi inovacija Arca u Zagrebu.
03.10.2013

KONČAR, ŠESTAN BUSCH I MATE RIMAC PREDSTAVILI SVOJE INOVACIJE NA ARCA-i

​U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici otvorena je 11. međunarodna izložba inovacija na kojoj svoje inovacije predstavlja 15-ak tvrtki.
Izložba inovacija bit će otvorena do subote, a u međuvremenu će suci pregledati prijavljene radove i proglasiti najbolje. Među prijavljenima su i inovacije Končara i Šestan Buscha, a Mate Rimac prijavio je svoj električni bicikl. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je izložbu te je istaknuo važnost inovacija za gospodarski razvoj.

Arhiva...

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259