06.03.2014

PRATER I LONDON EYE MOGLI BI SE SKRITI PRED 'ZAGREBAČKIM KOTAČEM'

​Inovator Zoran Deković osmislio zagrebačku verziju "Londonskog oka" i Pratera. kojeg bi smjestio uz tok Save između Podsuseda i Resnika. Investicija bi bila vrijedna 50 milijuna eura, što bi se većinom vratilo kroz ulaznice. Kotač bi imao dvostruku funkciju - za privlačenje turista i proizvodnju enegije.
19.02.2014

SPLITSKOM INOVATORU PIVAČIĆU NAGRADA FAUST VRANČIĆ

​Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik splitske udruge inovatora DALMIT Ivica Pivačić dobitnik je prestižne državne nagrade Faust Vrančić, koja je za izniman doprinos razvoju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj dodijeljena ovog tjedna u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.
17.01.2014

CNN U SVETOJ NEDELJI SNIMIO REPORTAŽU O RIMCU

​Hrvatski električni superautomobil Rimac Concept One privukao je pozornost svjetske javnosti i medija, a među njima je i CNN, koji je jučer objavio reportažu o ovom automobilu snimljenu u Zagrebu, odnosno Svetoj Nedelji.
24.11.2013

ZALEPUGIN: 'MOGU SPASITI SVIJET OD IZUMIRANJA PČELA! NAKON 10 GODINA RADA IMAM DOKAZ DA MOJ PATENT DJELUJE'

​Iako je u mirovini već sedamnaest godina, on i dalje neumorno radi. I to na svom vlastitom izumu - zaštitnom blokatoru šetnih zračenja u našoj okolini.
20.11.2013

DAMIR REMENAR IZ ILOKA - VITEZ INOVATORSTVA

​U Bruxellesu je dodijeljeno i 16 posebnih odlikovanja za doprinos razvoju inovatorstva. Među odlikovanima iz cijelog svijeta su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te direktorica Sektora za industriju pri HGK Zoja Crnečki, dok je odlikovanje viteza inovatorstva uručeno najproduktivnijem hrvatskom inovatoru Damiru Remenaru iz Iloka.
18.11.2013

HRVATSKIM INOVATORIMA OSAM MEDALJA U BRUXELLESU

​Hrvatski inovatori osvojili su četiri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju te tri posebna priznanja na prestižnom međunarodnom sajmu inovacija, tehnologija i novih proizvoda Innova održanom u Bruxellesu, priopćila je Udruga inovatora Hrvatske.
11.11.2013

DARUVARČANIN IZUMIO NOVI SUSTAV UZGOJA LJEŠNJAKA, PREDSTAVIT ĆE GA BELGIJANCIMA

Jedan od najvećih hrvatskih proizvođača lješnjaka Daruvarčanin Vlado Moulis sutra će na inovacijskoj misiji u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj pri HGK u uredu Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu belgijskim poduzetnicima i gospodarstvenicima iz zemalja Beneluxa predstaviti svoj posve nov sustav uzgoja sve popularnije poljoprivredne kulture – lijeske, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske.
09.11.2013

MLADI INOVATORI PREZENTIRALI NAGRAĐENE IDEJE

​Prema riječima voditeljice Centra tehničke kulture Osijek Nataše Dorić mladi su inovatori pokazali iznimnu zainteresiranost, kreativnost i želju za radom, a uz nešto talenta, puno truda i stručne mentore nastaju zanimljivi i korisni radovi.
04.11.2013

HRVATSKI INOVATORI OSVOJILI 12 NAGRADA NA SAJMU INOVACIJA U NÜRNBERGU

​Na jučer završenom 65. jubilarnom Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2013 održanom u Nürnbergu hrvatski inovatori osvojili su 12 nagrada i priznanja u konkurenciji 750 inovacija iz čak 32 zemlje.
04.11.2013

HRVATSKI INOVATORI OSVOJILI ČAK 12 NAGRADA U NÜRNBERGU

​Hrvatski inovatori osvojili su 12 nagrada i priznanja u konkurenciji 750 inovacija iz čak 32 zemlje na jučer završenom 65. jubilarnom Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2013 održanom u Nürnbergu.
23.10.2013

'SAJAM IDEJA' - POTAKNUTI SURADNJU ZNANOSTI I GOSPODARSTVA

​Znanost i gospodarstvo su se otuđili i stoga je nužno potaknuti njihovu suradnju koja će iznjedriti zajedničke projekte za podizanje konkurentnosti domaće industrije, poruka je današnjega skupa "Sajam ideja", svojevrsne burze ideja kojoj je cilj popularizirati rad akademske i znanstvene zajednice i poticanje suradnje s gospodarstvenicima.
07.10.2013

TETRIS KACIGA IZ HRVATSKE ŠTITI JEDINA CIJELU GLAVU DO RAMENA

Vojnik ili policajac u samo jednoj minuti može sastaviti ili rasklopiti kacigu i staviti je na glavu ili u torbu. Do sada u svijetu nije postojao ovakav proizvod, a napravili su je u hrvatskoj tvrtki Šestan-Busch. Na Međunarodnoj izložbi inovacija Arca u Zagrebu osvojila je glavnu nagradu.
Arhiva...

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259