Bio je nezaposlen pa postao inovator: Zadranin pokrenuo posao s čokoladom!

Fotografije uz članak 1
11.03.2013
Upravo takav primjer pronašli smo u Zadru, koji je dobio ne samo prvog proizvođača čokolade, nego i zapaženog inovatora. Kvalitetna sirovina, vješta ruka i proizvodnja može početi. Dubravko Vitlov pazi i na najmanje detalje. Obrada se vrši samo na mramornom stolu i to isključivo ručno. Dubravko je nekada bio samo promatrač, a sada je ostvario svoj san.

'Početna ideja je bila još odavno, prije 20 godina, kad sam vidio u Kanadi kako se to radi za turiste. Radili su baš prave turističke atrakcije, suvenire, mnogi turisti iz cijelog svijeta su stajali uokolo', kaže Dubravko.

A on se u potrazi za poslom nije zaustavio, već je zaposlio samog sebe. I postao inovator. Prvi u Hrvatskoj, Dubravko proizvodi čokoladu s vrstom višnje koja raste samo na zadarskom području. 'Vrlo je zdrava, super voće! Ja sam je htio sljubiti s čokoladom. Sve svoje slobodno vrijeme sam ulagao u to, i vrijeme i novac u to da bi se to kasnije pretvorilo u posao', dodaje Dubravko.

Zato, osim za slastice, ima i recept za sve koji tek traže poslovnu priliku. 'Ja bi preporučio da svak sebi iskristalizira ono što voli i želi i s čime bi se volio baviti i da bude jako uporan, a najviše, prije svega, da imaju strpljenja i da ne odustaju nakon prvih neuspjeha', preporučuje junak naše priče.

I baš zbog upornosti, zadarski majstor ima plemenit cilj, zaposliti ljude koji vole ovaj posao.


Cijeli članak možete vidjeti:
Izvor: www.dnevnik.hr 

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259