HRVATSKI INOVATORI OSVOJILI 12 NAGRADA NA MEĐUNARODNOM SALONU U ŽENEVI

08.04.2014


Hrvatski inovatori na Međunarodnom salonu inovacija, Geneve 2014.

Pored nagrada sajma, hrvatski izlagači s ovogodišnjeg Ženevskog sajma odlaze i s ugovorenim poslovima. Tako su već narudžbe dogovorile tvrtke Bernarda za inovativni madrac Thermocare i tvrtka Mis-plastik za beachbox – inovativan stalak za suncobran sa sigurnosnim sefom za odlaganje osobnih stvari, pepeljarom i kanticom za sitni otpad.

Svih dvanaest hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki, koji su se ovoga tjedna predstavili na 42. Međunarodnom salonu u Ženevi, osvojili su nagrade na toj najprestižnijoj svjetskoj izložbi inovacija, priopćila je danas Udruga inovatora Hrvatske.

Inovacija bioreaktorska postrojenja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda tvrtke Tehnix nagrađena je zlatnom plaketom Ženevskog salona i zlatnom plaketom Saudijskog kralja Abdullaha.

Srebrnom medaljom nagrađeni su inovativni madrac Thermocare tvrtke Bernarda, propocijan kapsule tvrtke PIP, senzor željezničkih kotača za pneumatske metroe tvrtke Altpro, kao i generator za proizvodnju plina iz vode inovatora Marinka Spudića.

Srebro je osvojila i prostirka za papkare i postupci za njeno recikliranje u kompost inovatora Matije Volnera, fitoaromini – novi prirodni osvježivači tvrtke Svijet biljaka, vertikalna eolska električna centrala inovatora Franca Žirovnika, beachbox tvrtke Mas-plastik te elektromagnetska bušilica tvrtke Dok-Ing.

Srebrnu medalju na sajmu je dobio i najmlađi inovator, 16-godišnji Ivan Kožar za bežični punjač mobitela. Za inovaciju edukativni nautički zabavni peljari, odnosno inovativne društvene igre »Osvoji Jadran« i »Mediteraneut«, brončanu medalju dobila je Puljanka Sanja Vale Čupić.

Izvor: Novi list, 05.04.2014.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Hrvatski-inovatori-osvojili-12-nagrada-na-Medunarodnom-salonu-u-Zenevi

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259