Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 4. / svibanj 2014.

INTERVJU BERNARDA CECELJA: „Red, rad, disciplina, nove tehnologije i inovacije formula su uspjeha“

Tvrtka Bernarda d.o.o. jedan je od vodećih hrvatskih proizvođača kreveta, madraca i jastuka. U malom hrvatskom Nedelišću, gdje je smještena proizvodnja, zapošljava 180 radnika. Podružnice ima u Srbiji, Makedoniji, Švicarskoj i Rusiji, a gotovo svu proizvodnju izvozi. Ova hrvatska tvrtka jedna je i od najproduktivnijih domaćih tvrtki kada govorimo o inovacijama. Nedavni uspjeh na svjetskim sajmovima inovacija bio je povod za razgovor s njenom vlasnicom i direktoricom, Bernardom Cecelja.

Kako uspijevate biti jednom od najproduktivnijih tvrtki kada je riječ o inovacijama?

Poznati smo po inovacijama, jer mi svake godine izlazimo na tržište s novim proizvodom. Prije samog izlaska, ispitujemo tržište i istovremeno promoviramo našu inovaciju na sajmovima inovacija. Taj ciklus promocije počinje s međunarodnim sajmom inovacija ARCA u Zagrebu, slijede sajmovi diljem Europe poput onog Nürnbergu i Bruxellesu i završavamo promociju sa sajmom u Moskvi i jednim od najpoznatijih sajmova, onim u Ženevi, gdje je eto i ove godine prepoznata naša inovacija. S obzirom na interes koji su Iranci pokazali na prošlogodišnjoj ARCI u Zagrebu, ove smo se godine prvi puta predstavili i u Iranu gdje je naša inovacija osvojila zlatnu medalju.

Intervju u cijelosti pročitajte ovdje


7. Agro Arca: Grand prix prvom hrvatskom mljekomatu

Mljekomat, inovacija čakovečke tvrtke Letina inox, dobio je Grand Prix na ovogodišnjoj 7. Agro Arci, međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji se od 9. do 11. svibnja u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, Grada Biograda na Moru i Hrvatske zajednice tehničke kulture održao u Biogradu na Moru. Zahvaljujući uspješnoj komercijalizaciji i plasmanu na tržištu, ova je domaća inovacija dobila najprestižniju nagradu sajma. Već 15-ak mljekomata u Hrvatskoj je u upotrebi, a kupca je našao i na ovogodišnjoj Agro Arci. Po uzoru na mljekomat tvrtka priprema još jednu inovaciju koju će predstaviti već sljedeće godine na Agro Arci, riječ je o vinomatu za kojim postoji velik interes domaćih i inozemnih vinara.

Opširnije...


Oduševili Irance: Deset medalja hrvatskim inovatorima

Deset inovacija i deset medalja, rezultat je to nastupa hrvatskih inovatora na Međunarodnom festivalu izumitelja, pokretača i inovatora koji se ovog tjedna održavao u Shirazu u Iranu. Hrvatski inovatori ondje su osvojili čak pet zlata, tri srebra i dvije bronce. Nagrađene inovacije primjenu nalaze u svakodnevnom životu i gotovo svim djelatnostima, a među njima su jednostavni i praktični proizvodi kakve se dosad nitko nije sjetio napraviti, ali i vrlo specifični visokotehnološki patenti.

Opširnije...


Inovativno: eGAP aplikacija za poljoprivrednike

eGAP inovativna je aplikacija mlade osječke IT tvrtke SLink koja je po prvi puta na tržištu proizvodnje hrane ponudila poljoprivrednicima jedno ovakvo internetsko rješenje. Riječ je se o inteligentnom tehnološkom dnevniku putem kojega poljoprivredni proizvođači evidentiraju tehnološke postupke te na temelju dostupnih i obrađenih informacija donose zaključke i planove za daljnje tehnološke i poslovne poteze. Aplikacijom proizvođač prati proizvodnju od resursa, podizanja nasada, preko korištenja sredstva za zaštitu, sjetve ili berbe do prodaje samog proizvoda što daje i kompletnu sliku stanja proizvođača.

Opširnije...


Javni poziv: Prijavite se za Godišnju nagradu inovacija godine

Udruga inovatora Hrvatske raspisala je javni poziv za nominiranje inovacija za Godišnju nagradu inovacija godine za 2013. godinu. Pozivaju se inovatori i inovativni poduzetnici, znanstvene i strukovne udruge, obrazovne i znanstvene ustanove i druge pravne osobe koje djeluju u Republici Hrvatskoj da predlože inovacije za Godišnju nagradu. Prijave će biti otvorene do 1. srpnja ove godine, a svečano uručivanje ove prestižne nagrade, kao i novčane nagrade u vrijednosti 30 tisuća kuna bit će održano u listopadu ove godine. Više o svemu pogledajte ovdje.



ONLINE PRIJAVA: INOVACIJA GODINE 2013.

Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com